pro deo Advocaat (t)om-zitting tel 033-741 00 20

UITNODIGING OM-ZITTING ONTVANGEN? RAADPLEEG EEN ADVOCAAT. VUL HET CONTACTFORMULIER IN OF BEL 033-7410020

(Pro deo) advocaat OM-zitting

Bijstand en advies door een advocaat strafrecht. Ook pro deo.

Hulp door een advocaat moet voor iedereen toegankelijk zijn, met name in het strafrecht. Om dit te garanderen kan iedereen met een laag inkomen een beroep doen op financiele hulp voor de kosten van rechtsbijstand. De behandelend advocaat vraagt daarom namens u subsidie aan bij de Raad voor Rechtsbijstand. Dit noemen we een ‘toevoeging’. Deze aanvraag moet vooraf worden ingediend. Of de aanvraag wordt toegekend hangt met name af van uw inkomen, of eventueel vermogen. Bij strafzaken wordt veelal de laagste eigen bijdrage opgelegd zonder dat verwijzing door het juridisch loket noodzakelijk is.

Ons kantoor draagt actief bij aan het verminderen van kosten. Zo vragen we niet alleen een vergoeding aan bij de Raad voor Rechtsbijstand maar kijken we ook of u eventuele eigen bijdragen voor vergoeding door uw gemeente in aanmerking komen. Ons kantoor neemt ook deel aan de zgn High Trust aanvragen, waardoor u snel duidelijkheid krijgt mogelijke omtrent kosten.

Voor meer informatie over door de overheid gesubsideerde rechtsbijstand kijkt u op de website van de Raad voor Rechtsbijstand: www.rechtsbijstand.nl